L'objectiu principal d'aquest text és tractar la importància que té el joc en l'educació. Jugar és cabdal en aquesta etapa. A través del joc, els xiquets aprenen i es diverteixen a la mateixa vegada. Jugar amb la família o amics és important, ja que es crea llaços emocionals saludables, i a més, és un moment molt especial per a poder relaxar-nos i gaudir junts.
En primer lloc, a l'aula juguem a jocs de taula, com, per exemple, jocs de memòria, trencaclosques, domino, jocs de sèries, jocs d'atzar, entre altres. També, dins del jocs de taula tenim els anomenats "jocs cooperatius", és a dir, són jocs que facilita la cooperació, la relació i la participació del xiquets. Aquests tipus de jocs han de facilitar la cooperació i no la competència. Per tant, hem d'ensenyar als xiquets a perdre, i han de gestionar aquest sentiment de fustració sense problemes.
En segon lloc, a través dels jocs de taula es pot treballar totes les àrees de coneixements: Coneixement de sí mateix i autonomia personal, Medi físic, natural, social i cultural i Llenguatges: comunicació i representació. Així que, podem treballar:
- Matemàtiques.
- Comunicació verbal.
- Comprensió.
- Memòria.
- Normes del joc.
- Realitzar ordres senzilles.
- Vocabulari bàsic de la unitat.
- Respectar el torn.
- Fer sèries.
- Mantindre l'atenció.
Per concloure, són molt nombrosos els beneficis que tenen els jocs en general, a nivell cognitiu, a nivell social, i personal del xiquets. De manera que hem de fer tots els possibles perquè juguen i aprenguen al mateix temps.
Ací puge un joc que he fet per a treballar la memòria relacionat amb l'aigua.
Memòria aquàtica